Oppdrett av Berner Sennenhund

Trine Engstrøm

e-post: trine@kasjmirtunet.no    tlf: 90909628


Her følges NKK og NBSK sine retningslinjer for avl. Min første Berner fikk jeg i 2007. Har arbeidet med hund innenfor adferd og kursing siden 1990 da jeg var ferdig utdannet hundetrener. Startet med avlsarbeid i 2010. Er så heldig at jeg har mentorer som har flere tiårs erfaring med avl på Berner.

Vi tar en tur på utstilling nå og da, ellers går det mest i hverdagslydighet og spor/søksøvelser i skogen. Mine hunder er fullverdige familie medlemmer og er sammen med meg hele døgnet.

 


VALPER

 

NJV Roabamsens Luxus Luna og LT LV EE BALTJCH ESTCH Doremis Quaestor Quben McD (foto Nina Bless) fikk kull nr 2, 25/9-2018.         1 tispe og 3 hanner kom til verden på Luna sin 6 års dag, litt av en bursdags gave. 
Bilde nederst til høyre er av A-kullet, født i februar 2016, samme kombinasjon. Fra venstre, Kasjmirtunets Arja, Abbie og Aurora Valentine. Alle fri for AD/HD. Abbie bor hos oss. Alle tre har utviklet seg til flotte eksemplarer av rasen. Arja og Abbie har gjort det meget godt på utstilling og alle tre er herlige familiehunder.


Planlegger kull på Kasjmirtunets Abbie Valentine i 2019.
VALPEKJØPER


Ønsker du valp fra oss så forventes det at du har satt deg inn i rasens egenskaper og tenkt grundig gjennom hvorfor du ønsker deg en Berner Sennenhund. Det forventes at hundene tar røntgen for HD og AA innen de er 15 mnd. Selvfølgelig må du kunne gi hunden det den har behov for aktiviteter og mental trening. I tillegg må du kunne gi den masse kjærlighet og omsorg.

Valpene blir levert til nye eiere tidligst ved 8 ukers alder. De har da blitt sosialiserte, fått vaksiner og minst 3 ormkurer. De er registrerte i NKK og ID-merket. Pass, veterinær attest og valpe pakker følger med. Oppfølging og veiledning er en selvfølge så lenge valpekjøper ønsker det.


foto av Quben ved Nina Bless